Vanuit de nostalgische omgeving van het kasteel namen vertegenwoordigers van landgoed “De Salentein” en de organisatie van het toernooi om de Harry Hamstra Cup een klein voorschot op de toekomst. Partijen kwamen een driejarig contract overeen waarmee De Salentein hoofdsponsor blijft van het jaarlijks terugkerend evenement.


“Het mooie is dat ik er bij de allereerste gesprekken in 2014 bij betrokken ben geweest. Harry Hamstra (de in 2017 overleden grondlegger van het evenement) en ik kennen elkaar al jaren vanuit de staf van Veensche Boys 1 en hij gaf destijds bij me aan dat het mooi zou zijn als ons bedrijf naamgever van dit toernooi zou worden. De eerste 4 edities was dat ook het geval. Toen de organisatie vorig jaar voorstelde Harry’s naam eraan te verbinden hoefden we daar geen moment over na te denken”, aldus Peter Buitenhuis van Landgoed De Salentein.


Nadja Renkema, voorzitter van het organisatie- comité, voegde daar aan toe: “Hoe mooi is het ook niet: Salentein, naast de mooiste toren van Nederland, misschien wel de grootste blikvanger van Nijkerk, waar de nostalgie van af druipt en voetbal samen op één evenement. Precies datgene waar Harry zo mee bezig was. Laat ik daarbij niet vergeten op te merken dat het toernooi onlosmakelijk verbonden is met “de Vrienden van Meander Medisch Centrum”, een instantie die Harry een bijzonder warm hart toedroeg nadat hij voor behandeling vaak in dat ziekenhuis kwam”. De organisatie van de HHC heeft de laatste jaren telkens een mooie cheque kunnen overhandigen aan dat goede doel om de afdeling oncologie te ondersteunen.


Robert Leusink manager van De Salentein, gaf aan bijzonder ingenomen te zijn met de afspraken met de organisatie van de Harry Hamstra Cup. “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik in beginsel niet het meeste heb met voetbal, ik ben meer thuis in de hockeywereld, maar na een paar bezoekjes aan het gezellige BONI Businesshome van Sparta Nijkerk ben ik tot de conclusie gekomen dat ook voetbal en gezelligheid prima samen kunnen gaan. Ik kom bij de club veel van onze gasten tegen en dan is het toch leuk dat wij de club die zij een warm hart toedragen op deze wijze kunnen ondersteunen? Helemaal omdat Sparta Nijkerk min of meer in onze achtertuin speelt”, lacht Leusink.


Samen met de organisatie wil de Salentein het toernooi graag nóg nadrukkelijker op de kaart zetten. “Wij hebben veel ideeën over deelnemers, Legends Cup (een separaat toernooi wat op de slotdag van het evenement wordt gespeeld door oud-voetballers van de deelnemende clubs) maar vooral ook de gezelligheid er om heen”, besluit Nadja Renkema. Daaraan voegt Robert Leusink nog graag toe: “En wij hebben nog hele mooie plannen met het Vriendenplein zoals dat die dag wordt ingericht voor sponsors en deelnemers. Dat gaat steeds leuker worden!”