‘IJsselmeervogels moet altijd om de prijzen spelen’


In het afgelopen seizoen eindigde IJsselmeervogels op de derde plaats in de tweede divisie en wat trainer Ted Verdonkschot betreft moet dat het komende seizoen beter. ,,Een ploeg als IJsselmeervogels moet altijd voor het hoogste podium gaan, dat is duidelijk onze ambitie. Kampioen word je echter niet zomaar.”


Verdonkschot zag enkele spelers vertrekken, maar daarvoor in de plaats komen er ervaren en jeugdige goede spelers voor terug. ,,We hebben een selectie waarmee we onze ambities waar willen maken en in de voorbereiding moeten we ons klaarstomen voor de competitie.” Wat dat betreft komen de wedstrijden om de Harry Hamstra Cup op een goed moment. ,,Het spelen om een cup heeft duidelijk de voorkeur boven gewone oefenduels. Tegen goede tegenstanders kunnen we laten zien hoe we er voor staan. Voor onze supporters en sponsoren willen we deze prijs weer binnenhalen, net als afgelopen jaar.”


Als winnaar in 2018 bewaart IJsselmeervogels warme herinneringen aan de Harry Hamstra Cup. ,,Dat zeker, maar niet alleen omdat we wonnen, want het zit organisatorisch gewoon goed in elkaar. Spelen met veel publieke belangstelling en goede tegenstanders op een prima moment in de voorbereiding. En dat er een goed doel als de ‘Vrienden van Meander’ wordt ondersteund, maakt het toernooi alleen maar beter”.