‘Realistisch, maar zeker met ambities’


De voorbereiding van DVS’33 op het nieuwe voetbalseizoen is gestart en daarmee ook de nieuwe trainer Richard Plug. ,,Voor mij als trainer is het een mooie uitdaging om met DVS’33 de ambities waar te maken. In eerste instantie is dat het maximale halen uit de kwaliteiten van de spelersgroep en daarna kijken waar dat in de derde divisie toe leidt.”


DVS’33 is duidelijk een club met ambities en die liggen volgens Plug hoger dan de derde divisie. ,,Het is een club met veel potentie, een prima organisatie, veel sponsoren en een prachtige accommodatie, dus die ambitie is niet uit de lucht gegrepen. Dat is echter nog geen garantie om kampioen te worden of prijzen te pakken, daarvoor ben je ook afhankelijk van anderen. Soms moet het gewoon even meezitten om het verschil te maken tussen meedoen om de prijzen of ze daadwerkelijk te pakken. Ik denk wel dat wij één van de ongeveer vijf ploegen zijn, die mee gaan strijden.”


In de aanloop naar de competitie komen de duels om de Harry hamstra Cup voor Plug op een goed moment. ,,Enkele weken voor de competitiestart wil je kijken hoe je ploeg ervoor staat. Hetzij om definitieve keuzes te maken of om toch nog wat te proberen. Als dat tegen goede tegenstanders als IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk kan, is dat prima. Persoonlijk vind ik het overigens wel jammer dat Spakenburg niet meer deelneemt, want mijn vrouw (en schoonfamilie) is blauw en daarom had ik ze graag verslagen.”


De stichting ‘Vrienden van Meander’ kent Richard Plug als Noord-Hollander niet, maar alle organisaties die zich inzetten tegen deze ziekte, hebben sowieso zijn sympathie. ,,Iedereen en elke organisatie die zich inzet voor de zoektocht naar genezing of het dragelijk maken van de ziekte, verdient aandacht. Als we met de deelname aan de Harry Hamstra Cup daar een klein steentje aan bij kunnen dragen, is dat naast het sportieve aspect een uitermate goed resultaat.”