‘Zin in duels om Harry Hamstra Cup’


Dat hij een kruis heeft gezet op de data van de duels om de Harry Hamstra Cup, is overdreven, maar Gert Kruys heefyt er duidelijk zin in.  ,,Mooie duels tegen aansprekende tegenstanders, dat vindt iedereen toch mooi?”


De trainer van DOVO begon deze week met de voorbereiding van zijn team op het nieuwe seizoen. ,,We hebben nogal wat nieuwe spelers, dus het is zaak om snel mogelijk een hecht team te formeren dat het komende seizoen in de derde divisie in het linkerrijtje kan eindigen.” Veel hoger richt Kruys zijn pijlen nog niet, gevoed door realisme. ,,Ik denk dat andere ploegen gaan strijden om de hoogste plaatsen. Dat heeft te maken met ingespeelde ploegen én toch zeker ook beschikbare budgetten. Als we echter de kans hebben om mee te doen om prijzen, zullen we dat zeker niet nalaten.”


Als ex-trainer van IJsselmeervogels nam Kruys al eerder deel aan de Harry Hamstra Cup, toen nog door het leven gaand als Salentein Cup. ,,Ik vind het een mooie opzet van het toernooi met aansprekende tegenstanders. Het moment in de voorbereiding is goed, want zo’n twee weken voor de eerste competitiewedstrijd ga je toch toewerken naar definitieve keuzes en dan zijn sterke tegenstanders welkom. Tweede divisionist IJsselmeervogels op 6 augustus is de eerste uitdaging en op 10 augustus tegen Sparta Nijkerk, debutant in de derde divisie, is eveneens een goede graadmeter.”


De Harry Hamstra Cup vindt Kruys een waardering voor de naamgever en dat het toernooi de stichting ‘Vrienden van Meander’ ondersteunt, kan hij ook waarderen. ,,Bijna iedereen kent wel iemand die aan deze ziekte lijdt of heeft geleden. Ondersteuning van zulke goede doelen is altijd prima, of je het nu aan een voetbaltoernooi hangt of als individu. ,,Ook wat dat betreft hoop ik op veel publieke belangstelling, dus niet alleen voor de ambiance, maar dat betekent meer opbrengst voor het goede doel.”