De aftrap van de Harry Hamstra cup nadert met rasse schreden. Dinsdag beginnen twee van de vier deelnemers aan de eerste wedstrijd van dit prestigieuze oefentoernooi.

 

Op veel amateurvelden rolt de bal alweer en ook voor de “divisionisten” is de oefencampagne van start gegaan en zijn de eerste (positieve) resultaten bekend. Zo won IJsselmeervogels verrassend van eredivisionist De Graafschap met 3-2 nadat een week eerder DFC al met 4-1 was verslagen. Spakenburg was met 2-1 te sterk voor De Meern en DVS’33 Ermelo zette De Treffers met 4-1 opzij. Hoofdklasser Sparta Nijkerk speelt aanstaande zaterdag de eerste oefenwedstrijd.
Het zegt allemaal nog niet zoveel, maar de kop is eraf en dus worden prognoses en vermoedelijke opstellingen steeds vaker onderwerp van gesprek onder de supporters.

 

Het programma van de Harry Hamstra Cup zorgt voor mooie affiches en tegelijk goede tests richting de start van het nieuwe seizoen. Dinsdag trappen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk het toernooi om 20:00 uur af in Spakenburg met een heuse streekderby. Beide clubs hebben een nieuwe trainer voor de groep. Ted Verdonckschot wil met “De rooien” de stap zetten naar de top van de tweede divisie. De Nijkerkers hopen met Eric Speelziek de juiste man te hebben binnengehaald om (eindelijk) naar de derde divisie te promoveren.

 

Spakenburg, dat vorig seizoen kampioen werd van die derde divisie, ontvangt woensdag om 19:30 uur het ambitieuze DVS’33 Ermelo dat inzet op promotie naar de tweede divisie.

 

Drie dagen later, op zaterdag 11 augustus, is de Nijkerkse Ebbenhorst het decor van twee mooie duels. Op de slotdag van de Harry Hamstra Cup speelt Sparta Nijkerk om 15:00 uur tegen Spakenburg en gaat DVS’33 Ermelo om 17:30 uur de strijd aan met IJsselmeervogels.

 

Naast de sportieve strijd zal het toernooi ook een feest van herkenning worden, omdat veel spelers in het (recente) verleden voor één van de tegenstanders hebben gespeeld. DVS’33 Ermelo spant wat dat betreft de kroon voor het nieuwe seizoen. Met Octay Öztürk en Christiaan van Hussen die van IJsselmeervogels komen en Olivier Pilon van Spakenburg is het te hopen dat ze de bal naar de goede kleur zullen spelen.

 

Bron: Sparta Nijkerk – www.spartanijkerk.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published.