Sportiviteit, gezelligheid en maatschappelijk doel gaan prima samen

 

[NIJKERK] Na twee doordeweekse duels werd het toernooi om de Harry Hamstra Cup zaterdag traditioneel afgesloten op De Ebbenhorst. Het werd een succesvolle dag met vele activiteiten. IJsselmeervogels werd voetballend de winnaar van de Cup, maar de grootste winnaar was wellicht de Stichting Vrienden van Meander. De opbrengst van het toernooi bedroeg € 5.400, wat te goede komt aan de Stichting.

 

JEUGDIG OPLEIDEN

De afsluitende zaterdag begon reeds om 10 uur op De Ebbenhorst, waar jeugdige spelers een Ajax clinic konden volgen. Onder de begeleiding van de trainers van AFC Ajax kregen 30 spelers tot en met 9 jaar les in technische vaardigheden. Een uur later ondergingen 25 spelers van 10 en 11 jaar een soortgelijke trainingssessie, waarbij vooral het plezier van de spelers er vanaf spatte. Naast de clinic konden alle jeugdige aanwezigen de hele dag genieten van de Covebo Kids en Co spellen en springkussens.

 

LEGENDARISCHE SPELERS

Na de jeugd waren de ouderen aan de beurt om het hoofdveld te betreden. Spelers van de deelnemende clubs Spakenburg, DVS’33, IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk van vijftien jaar terug lieten zien dat zij het voetbal nog niet verleerd zijn. Het was misschien niet allemaal even soepel meer, maar het inzicht en de balbehandeling blijven zichtbaar. Evenals het plezier tussen de spelers en ploegen onderling vanwege het weerzien van vele bekenden. Dat ging na de duels nog enige tijd door tijdens het speciaal voor de legendes georganiseerde buffet.

 

SPARTA NIJKERK – SPAKENBURG

De wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en Spakenburg was inmiddels al begonnen. Sparta Nijkerk verloor op dinsdag van IJsselmeervogels (2-0) en Spakenburg ging ten onder tegen DVS’33 (1-3). Om kans te maken op de eindoverwinning moesten beide ploegen dus minstes winnen en bij voorkeur met grote cijfers. Dat zat er eigenlijk geen moment in, want ondanks enkele mooie spelacties, beperkte het spel zich vooral op het middenveld. Op slag van rust resulteerde de eerste goede aanval van Spakenburg in de 0-1 van Nathaniel Will.

 

Na de pauze zette Sparta Nijkerk meer aan, maar liet ook Spakenburg eer zien, wat het spelbeeld ten goede kwam. Het werd uiteindelijk toch wel verdiend 1-1 door een benutte strafschop van Justin van Groen. De aansluitende penaltyreeks werd door Spakenburg gewonnen, zodat zij als derde eindigden en Sparta Nijkerk als vierde van het toernooi.

 

FINALE

Het duel tussen IJsselmeervogels en DVS’33 werd zo een echte finale als sportieve afsluiting van de dag. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijk schouwspel van waar het ruim opgekomen publiek werd vermaakt. Danny van den Meiracker zette de Vogels voor de rust op 1-0. Vlak na rust kreeg DVS’33 echter de verdiende gelijkmaker via een mooi afstandschot van Oktay Öztürk. Toch ging de toernooiwinst naar de IJsselmeervogels, omdat Gévero Markiet de 2-1 scoorde. Een goede winnaar van het sportief verlopen toernooi, waar de deelnemende ploegn zich konden meten met elkaar.

 

VOLOP GEZELLIGHEID

Sportief was de Harry Hamstra Cup weer een groot succes, maar ook buiten de lijnen was er veel gezelligheid. De uitgereikte zonnebrillen in de kleur van de favoriete club gaf een mooie afspiegeling van de variatie in supporters, die genoten van het spel en het mooie weer. Daarnaast was er een Sparkling-lounge voor de personen, met name dames, die vooral voor de gezelligheid kwamen. En na het toernooi en de prijsuitreiking was er een afsluitende feestavond waar iedereen samen de dag kon beëindigen. Het maatschappelijke doel van de Harry Hamstra Cup, de Stichting Vrienden van Meander was echter de grootste winnaar, want zij ontvingen van de organisatie een cheque ter waarde van 5400 euro.


Leave a Reply

Your email address will not be published.