Door: Gerard Kok
Woensdagavond vond de tweede wedstrijd plaats om de Harry Hamstra Cup. Op een heerlijk afgekoelde Westmaat, zeker ten opzichte van de dinsdagavond, speelden Spakenburg en DVS’33 uit Ermelo tegen elkaar.

 

De Derde Divisionist DVS’33 Ermelo maakte een meer dan uitstekende indruk tegen Tweede Divisionist Spakenburg. Zeker in de eerste helft hadden de mannen van John de Wolf weinig tot niets in te brengen tegen de mannen uit Ermelo. Kort nadat het eerste half uur was verstreken had DVS’33 Ermelo de eerste erin liggen 0-1. De goal werd gemaakt door Maurice de Ruiter. Je kon de goal aan zien komen. Alles viel in de acties hiervoor al op zijn plaats. Een scheidsrechter die de voordeelregel goed toepaste, een speler die perfect zijn man uitspeelde en de Ruiter die de goal maakte. Vijf minuten later was het diezelfde Maurice de Ruiter die de 0-2 aantekende. De Spakenburgse goalie ging opzichtig in de fout.

 

Na een kwartiertje in de tweede helft lieten de mannen van de Ermelose trainer Bert van Hunenstijn de derde op het scorebord noteren. Van Warven was hiervoor verantwoordelijk. Nadat van Hunenstijn zijn team op vier posities tegelijk wijzigde waren de mannen uit Spakenburg er als de kippen bij om van de kortdurende wanorde gebruik te maken, Barry Beijer scoorde de tegentreffer 1-3. De tweede helft werd voor de rest plichtmatig uitgespeeld.

 

De bij de Harry Hamstra Cup gebruikelijke penalty-serie werd ook gewonnen door de mannen uit Ermelo.
Na op twee avonden alle vier de ploegen te hebben gezien constateer ik het volgende (correct me if I’m wrong):

 

IJsselmeervogels (2e div) – zoals verwacht sterk. DVS’33 Ermelo (3e div) – zoals verwacht sterk, echter onverwacht erg sterk. Spakenburg (2e div) – tot dusver weinig laten zien. Sparta Nijkerk (hoofdklasse) – een hele sterke eerste helft tegen de Vogels, tweede helft wat minder.

 

Bron: www.vvspartanijkerk.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published.