Door: Gerard Kok

De eerste wedstrijd om de Harry Hamstra Cup is dinsdagavond gewonnen door de IJsselmeervogels, in het treffen tegen Sparta Nijkerk wonnen de mannen uit Spakenburg-Bunschoten op de Westmaat met 2-0 van de Spartanen.

Trainer Erik Speelziek begon met de onderstaande basis:

 

De eerste helft was het aanzien meer dan waard. De Nijkerkers boden de twee klassen hoger spelende Vogels zeer zeker partij. Al in de zevende minuut kregen de Nijkerkers een penalty, echter wist aanvoerder Donny van der Wal dit buitenkansje niet te benutten. In de vijfendertigste minuut was het raak voor de Vogels, Danny van de Meiracker kopte de 1-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

 

De tweede helft hadden de Spartanen, behalve een dot van een kans voor Patrick Maneschijn, weinig meer in te brengen tegen de geslepen mannen uit het Spakenburgse. Het klassenverschil werd duidelijk gemaakt. De combinaties van de Spakenburgers waren allemaal net wat preciezer, de overtredinkjes net met wat meer fysiek aangegaan en dat resulteerde uiteindelijk in een 2-0 eindstand.

 

Vervolgens, zoals gebruikelijk in dit toernooi, moesten beide teams nog vijf strafschoppen nemen. Ook hier ging de winst naar de mannen uit Bunschoten-Spakenburg. Zij benutten alle vijf de penalty’s en de Spartanen misten er twee.

 

Bron: www.spartanijkerk.nl


Leave a Reply

Your email address will not be published.